TOP 4 pomůcky

Pomucky-cviceni-nahled

Často se nás ptáte, jakou podložku nebo náčiní je na domácí cvičení nejlepší. Po několika letech testování a vybírání podložky na cvičení jsme se ustálili na těchto základních věcech:

  • podložka
  • válec
  • kostičky
  • overbal

Podložka AIREX

Je skvělá pro rehabilitační a jiné kondiční cvičení, ale rozhodně není fajn pro cvičení jógy, jak uvádí prodejce. Více informací např. tady.

TOP 4 pomůcky

Máme vyzkoušený tento rozměr Délka: 185 cm Šířka: 100 cm Tloušťka: 1,5 cm, ale počítejte s tím, že to není karimatka, kterou jen tak někam schováte. 

Každopádně tyto podložky používáme denně již více než 4 roky a jsou nezničitelné v našem provozu, takže pro domácí cvičení je to investice na velmi dlouhý čas.

Cena podložky je cca 4 tisíce, ale rozhodně je to investice, která stojí za to.

  • materiál je neporézní, protismykový a antibakteriální
  • nevstřebává na sebe žádné nečistoty ani vlhkost
  • nezpůsobuje popáleniny
  • je možné ji používat z obou stran

Válec, roller

… každý tomu říká jinak. My máme oblíbený a nezničitelný válec od firmy Kocksport (musí to být mramorovaná verze, např. tento).

Cvičební válec je z pěnové hmoty EVA a má rozměr 90×15 cm. Výrobce píše, že je určený především ke cvičení jógy a pilates a také pro Core training (asi na tom ještě u nich ve výrobě nikdo necvičil cvičení s fyzioprvky 😊).

TOP 4 pomůcky

Je to výborná terapeutická a cvičební pomůcka při cvičení ve skupinách nebo doma. Cvičení na pěnovém válci je vhodné pro ty, kteří mají nejen bolesti zad. Umožní protažení prsních svalů a uvolní svalové napětí v zádech a mnoho dalších benefitů.

Cvičením na válci se rovněž posilují břišní svaly, protahují všechny zkrácené svaly, rozvíjí se stabilita a rovnováha, zlepšuje se pohyblivost kloubů a rovněž dochází k masáži jednotlivých částí těla.

Cvičení rovněž zapojuje hluboký stabilizační systém trupu a páteře. Aktivuje hluboko uložené svaly, které se často při cvičení nezapojují. Zajistí trvalé uvolnění svalového a fasciálního napětí, lepší krevní oběh, posiluje tělesné i duševní zdraví a celkově regeneruje organismus.

  • materiál: EVA – vysoce odolná zdravotně nezávadná pěna s jemnou strukturou,
  • rozměr: 90 x 15 cm, Váha: cca 650–700 g (modrý mramor, šedý mramor, tmavě růžový)
  • váha: cca 850–900 g (fialovo-černý mramor)
  • cena kolem 1200,-
  • za náš tým pomůcka TOP 1

Kostičky aneb podpůrný blok

Skvělý pomocník pro „zkrácené“ klienty. Podpůrný blok je vyroben z příjemného lehkého zdravotně nezávadného EVA materiálu nebo někdy korku. My používáme tyto.

TOP 4 pomůcky

Blok slouží jako praktická pomůcka pro cvičení jógových ásan (jógových pozic) a pilates, ale také ve fyzioterapii. Pěnový blok se používá pro protahování, ulehčení nebo ztížení cviků. Poskytuje pevnou a stabilní základnu pro vaše cvičení.

  • rozměr: 7,5 x 22 x 15 cm
  • materiál: EVA
  • váha: cca 88–94 g
  • váha černý blok: cca 120 g nebo korek
  • cena cca 150 Kč / ks, potřebujete 2

Pokud si budete pořizovat kostičky, my rádi používáme korkové. Díky použitému materiálu – korku je tento blok nejen pevný, ale především příjemný na dotek.

Vzhledem k tomu, že je blok vyroben z korku, je těžší než blok z pěny a je ideální pro ásany, které vyžadují větší stabilitu. Je ekologický, pevný a má velkou nosnost. Díky zaobleným hranám je cvičení s ním bezpečné a pohodlné. Bude vaším oblíbencem :)

Overball

Overball (např. tento)je pružný a měkký míč příjemný na dotek, lehce se nafukuje. Pro svoje snadné uchopení je ideální jak pro venkovní, tak pro vnitřní hry.

TOP 4 pomůcky

Je určený pro dechová a psychomotorická cvičení. Míč můžete mít všude s sebou. Softgym Over je dodáván v igelitovém sáčku s krátkou zátkou. Je určen na cvičení. Součástí balení je brožura s několika cviky a tyčinka na nafukování.

  • výrobky italské firmy Ledraplastic jsou vyrobeny podle norem EU, neobsahují latex, těžké kovy nebo zakázaná změkčovadla
  • průměr 23 cm
  • cena cca 100,-

To jsou naše top pomůcky na cvičení nejen u nás v jsfyzio, ale také pro domácí použití – nezaberou místo a rozhodně je využijete každý den.

Zpracovala: fyzioterapeutka Mgr. Jana Slusarčuková, DiS.

Img_8129

Těhotenství a terapie podle Mojžíšové

Janu Slusarčukovou jsem vyhledala poté, co se mi zhruba 1,5 roku nedařilo otěhotnět a brala jí jako svojí „poslední šanci“ na přirozené otěhotnění. První syn se nám povedl tzv. na první dobrou, tak jsem nepočítala, že by u druhého otěhotnění měl být nějaký problém, i když jsem částečně počítala s tím, že v 36 letech to nebude třeba hned.

Celý článek »
Img-20240401-wa0030b

Jaro je tady: Čas vyrazit na kole, na brusle a s walkingovými holemi!

Slunce konečně vítězí nad mraky, květy se probouzejí ze zimního spánku a my? My vytahujeme z garáže kola, kolečkové brusle a nordic walkingové hole. Proč? Protože počasí venku volá po dobrodružství a my jsme připraveni mu vyhovět. Ale pozor, než vykročíme, pojďme si promluvit o tom, co nám naše oblíbené jarní aktivity přináší a na co bychom neměli zapomenout v kontextu zdravého pohybu.

Celý článek »
Unnamed (kopie)

Lymfatické tejpování

V JSFYZIO využíváme metody, které přinášejí  našim klientům optimální péči. Jednou z nich je i lymfatické tejpování pro podporu lymfatického systému a zlepšení toku lymfy v těle.

Celý článek »