Těhotenství a terapie podle Mojžíšové

Janu Slusarčukovou jsem vyhledala poté, co se mi zhruba 1,5 roku nedařilo otěhotnět a brala jí jako svojí „poslední šanci“ na přirozené otěhotnění. První syn se nám povedl tzv. na první dobrou, tak jsem nepočítala, že by u druhého otěhotnění měl být nějaký problém, i když jsem částečně počítala s tím, že v 36 letech to nebude třeba hned.
Img_8129

S gynekologem jsem byla domluvená, že pokud bych do půl roku neotěhotněla, tak to začne více řešit. Půl rok uběhl, těhotná jsem stále nebyla, tak přišel na řadu hormonální profil a každoměsíční folikulometrie. Když se ani další půlrok nic nedělo, tak jsem kývla na IUI, při kterém byl partnerovi udělán spermiogram, který byl taktéž v pořádku. Z lékařského hlediska nemělo početí nic bránit. IUI jsme absolvovali celkem dvakrát, s tím, že můj gynekolog doporučuje maximálně 3 pokusy, a pak IVF.

Js 32 foto blog

Na jaře roku 2023 jsem začala být už z neustálých návštěv lékaře vyčerpaná, ohledně IVF jsem měla své pochybnosti a tak jsem začala pátrat, co bych pro svoje tělo mohla ještě udělat, abych podpořila přirozené početí. Na internetu jsem objevila JS fyzio a řekla si, že ještě zkusím metodu Ludmily Mojžíšové a pokud to nevyjde, tak se buď smířím s jedináčkem, nebo přehodnotím svůj názor na IVF. Měla jsem štěstí, že zrovna někdo zrušil svůj termín, takže jsem na 1. návštěvu šla hned za 2 týdny.

Jana mě důkladně prohlédla, prošla se mnou můj zdravotní stav, naučila mě několik cviků dle L. Mojžíšové, které jsem měla cvičit ráno i večer a postupně navyšovat počet opakování a provedla lymfatickou masáž, po které jsem se cítila, jak přejetá

Domluvily jsme se, že v průběhu terapie by se nemělo alespoň 3 měsíce otěhotnět, což pro mě bylo v té době nepředstavitelné, ale blížilo se léto, tak jsem si říkala, že budu mít jiné rozptýlení. Zároveň jsme se domluvily, že přijdu zhruba za měsíc na 1. mobilizaci kostrče. Z té jsem měla trochu obavy, přece jenom je to intimní záležitost, ale nakonec byly veškeré obavy zbytečné, samotná mobilizace byla spíše nepříjemná než bolestivá. Mobilizace jsem absolvovala celkem 3 (vždy po měsíci), v mezičase jsem 2x denně cvičila, u každé další mobilizace bylo znát, že se stav kolem kostrče lepší. 

Na mobilizaci v srpnu jsme byly domluvené, že přijdu v době ovulace a dostane „zelenou“, abychom se mohli dále snažit. Na mobilizaci v září už nedošlo, zjistila jsem, že jsem těhotná. K Janě jsem docházela po ukončeném 1. trimestru i nadále, záda dostávala těhotenstvím dost zabrat. Za měsíc mě čeká porod a počítám, že se pak ještě uvidíme, abych si dala tělo zase dokupy po proběhlém těhotenství. 

Tereza

Js 32 foto blog

Otužování

Otužování, také nazývané jako kryoterapie nebo expozice chladu, nabývá na oblíbenosti jako účinná metoda pro posílení celkového zdraví a vitality. Tato praxe, která zahrnuje pravidelné vystavení těla nízkým teplotám, má hluboké kořeny v různých kulturách po celém světě a je známá pro své mnoho zdravotních a psychologických výhod.

Celý článek »
Img_8129

Těhotenství a terapie podle Mojžíšové

Janu Slusarčukovou jsem vyhledala poté, co se mi zhruba 1,5 roku nedařilo otěhotnět a brala jí jako svojí „poslední šanci“ na přirozené otěhotnění. První syn se nám povedl tzv. na první dobrou, tak jsem nepočítala, že by u druhého otěhotnění měl být nějaký problém, i když jsem částečně počítala s tím, že v 36 letech to nebude třeba hned.

Celý článek »