Nová posila: KAMILA ANDĚLOVÁ

Představujeme vám naši novou posilu KAMILU ANDĚLOVOU: je to naše nová fyzioterapeutka a posila skupinových cvičení!
Js 32 foto blog kamča

Již na základní škole při studiu biologie člověka mě začalo velice zajímat lidské tělo…a fascinuje mě dodnes. Ani pohyb mi nebyl neznámý. Cvičila jsem aerobic (i nějaké závody byly) a tančila jsem…a tancuji ráda dodnes. I přes některé odmítající postoje lékařů (kvůli mé diagnóze idiopatická skolióza) a možná i právě proto, jsem se rozhodla pro obor Fyzioterapie, který jsem studovala na Fakultě zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci a zdárně jej v roce 2012 dokončila. Během studia jsem získala spoustu zkušeností nejen z lůžkové, ale i ambulantní péče, ať už v rámci praxe či soukromě zařízených brigád. Již na studiích mě fascinovalo zejména fungování mozku a jeho propojení se svaly. Postupně jsem stále více zjišťovala, že pro optimální fungování člověka je důležité nejen správné nastavení těla a jeho pohybu, ale významně se na tom podílí také psychika a celkové nastavení mysli.

Poté jsem pracovala 1 rok v nemocnici v Přerově na oddělení dlouhodobé intenzivní péče, což byla pro mě velmi cenná zkušenost. Následně mě život zavedl do Hradce Králové, kde jsem začala pracovat na rehabilitační klinice ve fakultní nemocnici. Od roku 2016 jsem měla od fyzioterapie pauzu, protože jsem se stala mámou. Nejdříve skvělého syna, a po 3 letech i úžasné dcery. Právě v roce 2016 jsem se také seznámila s Janou a Maruškou, začala jsem k nim chodit na skupinové lekce jako těhotná. Po prvním porodu jsem potřebovala dát své tělo trochu do pořádku, proto jsem neváhala, a i přes horší časové možnosti jsem začala docházet na skupinové lekce k Honzovi.
Img_0482

Ani v průběhu rodičovské dovolené jsem ale co se týče práce zcela nezahálela. Když už to bylo možné, byla jsem buď na částečný úvazek na rehabilitační klinice, nebo v soukromé ambulanci, kde jsem nejprve vedla skupinové lekce pro těhotné a ženy nejen po porodu, poté jsem tam také pracovala s klienty v lanech (Redcord systému). Loni jsem vedla také dvě skupinové lekce pro ženy v rámci spolku v místě mého bydliště v Opatovicích nad Labem. Nyní už jsem zpět v pracovním procesu na rehabilitační klinice ve fakultní nemocnici a uvidím, kam mě dál život nasměruje. Těším se na vás!

Kamila

Img-20240401-wa0030b

Jaro je tady: Čas vyrazit na kole, na brusle a s walkingovými holemi!

Slunce konečně vítězí nad mraky, květy se probouzejí ze zimního spánku a my? My vytahujeme z garáže kola, kolečkové brusle a nordic walkingové hole. Proč? Protože počasí venku volá po dobrodružství a my jsme připraveni mu vyhovět. Ale pozor, než vykročíme, pojďme si promluvit o tom, co nám naše oblíbené jarní aktivity přináší a na co bychom neměli zapomenout v kontextu zdravého pohybu.

Celý článek »
Unnamed (kopie)

Lymfatické tejpování

V JSFYZIO využíváme metody, které přinášejí  našim klientům optimální péči. Jednou z nich je i lymfatické tejpování pro podporu lymfatického systému a zlepšení toku lymfy v těle.

Celý článek »