O nás podrobně… Jan Kulhánek – fyziotrenér

567a9700.jpg

O nás podrobně…

Jan Kulhánek – fyziotrenér

„Cvič pohyb, ne svaly.“

 

Jan Kulhánek

+420 774 225 067

info@js-fyzio.cz

 

Vystudoval jsem Sportovní management a už tehdy jsem věděl, že chci dělat trenéra. Ale nevěděl jsem čeho. Od malička hraju hokej, a tak mě to vždy táhlo k pohybu a také moc dobře vím, jak to chodí s trénováním ve vrcholových sportech.

Po škole jsem začal pracovat ve fitness jako barman. Nasával jsem atmosféru, cvičil si sám a po nějaké době jsem se rozhodl, že si udělám trenérský kurz a vydám se touto cestou. Tu dobu jsem se potkal s Maruškou, která pracovala jako osobní trenérka a lektor skupinových lekcí. Prostřednictvím jejích klientů jsem poznal také Janu.

O nás podrobně… Jan Kulhánek - fyziotrenér

Práce fitness trenéra mě po nějaké době přestala naplňovat. Vše se točilo pouze kolem toho, jak člověk vypadá, a ne jak se cítí. Janina myšlenka konceptu JS-Fyziopoint se mi moc líbila a chtěl jsem být u její realizace. Propojení fyzioterapeuta a trenéra bylo to, co tady chybělo. Později jsem zjistil, že to bylo i to, co chybělo mně… Člověk totiž navenek může vypadat úžasně, ale uvnitř už to tak růžové být nemusí. Chtěl jsem své klienty podporovat i v tom, co můžou udělat pro pohyb pokud možno bez bolesti. Trénovat pohyb a ne cvičit svaly.

O nás podrobně… Jan Kulhánek - fyziotrenér

Kromě kurzu fitness trenéra jsem se postupně dál vzdělával, věřím, že je to pro práci trenéra nezbytné. Největší zvratem pro mě byl kurz Dynamické Neuromuskulární Stabilizace (DNS), na který jsme jeli už jako TÝM JS-Fyziopoint s Janou a Maruškou. Byl to pro mě nový pohled na tělo, jeho funkce, potenciál a zároveň jednoduchost, jak dělat pohyb bez bolesti a přetížení.

Přibližně před 4 lety jsem se začal zajímat i o biohacking a životní styl, protože tělo není jen o svalech, kloubech a kostech. Svým klientům se snažím předat i něco o tom, jak svému tělu mohou pomoci obyčejnými věcmi, které tady jsou už stovky let, jen na ně v dnešní zrychlené době zapomínáme. Tento pohled podporuje také metoda MFK, kterou pracuji už dva roky.

O nás podrobně… Jan Kulhánek - fyziotrenér

 

Poslední rok byl v mém životě zlomový, protože se mi narodil syn a život nabral nové obrátky. Zjišťuji, jak neskutečné je sledovat vývoj dítěte a jak silné dokáže být tělo žen při těhotenství, porodu a hlavně po něm.

Jsem neskutečně rád za tým, který máme, společný cíl, naši rodinnou atmosféru a těším se na nové společné projekty a výzvy.

Jan Kulhánek

Absolvované kurzy:

  • Fitness trenér (kurz Synergy acacademy)
  • Seminář dietologie
  • TRX instruktor
  • Instruktor kondičního tréninku ve výkonnostním a vrcholovém sportu
  • Dynamická neuromuskulární stabilizace podle Koláře – koncept založený na vývojové kineziologii ( DNS sportovní kurz I)
  • Dynamická neuromuskulární stabilizace podle Koláře – koncept založený na vývojové kineziologii ( DNS sportovní kurz III)
  • DNS – certifikovaný trenér metody DNS
  • DNS – refresh kurz
  • Instruktor Nordic Walking
  • Myofascial compression techniques
  • MFK systém – základní kurz
  • MFK systém – aktivní zóny
  • MFK systém – vnitřní orgány
Unnamed (kopie)

Lymfatické tejpování

V JSFYZIO využíváme metody, které přinášejí  našim klientům optimální péči. Jednou z nich je i lymfatické tejpování pro podporu lymfatického systému a zlepšení toku lymfy v těle.

Celý článek »