O nás podrobně… Jana Slusarčuková – fyzioterapeutka, zakladatelka a nekonečná vizionářka

Img_0666

O nás podrobně…

Jana Slusarčuková – fyzioterapeutka, zakladatelka a nekonečná vizionářka

Mgr. Jana Slusarčuková, Dis.

+420 778 770 778 

jana@js-fyzio.cz

info@js-fyzio.cz

Pracovně jsem fyzioterapeutka, dále speciální pedagog se zaměřením na tělesnou a pracovní výchovu zdravotně postižených a aktuálně se věnuji také studiu koučinku. Rodinně jsem manželka, maminka a spolumajitelka sportovního pony.

Po absolvování studia fyzioterapie na Vyšší odborné zdravotní škole v Hradci Králové jsem získala magisterský titul na Fakultě tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy v Praze v oboru Tělesná a pracovní výchova zdravotně postižených. Během studia na univerzitě jsem sbírala první pracovní zkušenosti v oboru a zároveň rozvíjela praxi fyzioterapeutky následnými specializovanými kurzy. Věnovala jsem se fyzioterapeutické péči o tělesně postižené děti a děti s kombinovaným postižením. Paralelně s tím jsem v roce 2004 založila malou firmu se zaměřením na rekondiční a regenerační služby a několikrát týdně vedla lekce spinningu a flexi-baru. Podílela jsem se jako spoluautorka na realizaci vzdělávacího kurzu (v rámci ESF) pro osobní a pedagogické asistenty.

O nás podrobně… Jana Slusarčuková - fyzioterapeutka, zakladatelka a nekonečná vizionářka

Jsem vděčná za profesní zkušenosti, které jsem následně čerpala v roli speciálního pedagoga při podpoře dětí s logopedickými vadami, sluchovým postižením, autistickými rysy a Aspergovým syndromem.

Mimo pracovní výzvy se začala rozrůstat i naše rodina, stala jsem se maminkou syna a nedlouho poté i dcery. Díky laskavé podpoře mé rodiny jsem mohla dál zůstat (i když ne na plný úvazek) také v roli fyzioterapeutky a pokračovat v práci pro své klienty.

O nás podrobně… Jana Slusarčuková - fyzioterapeutka, zakladatelka a nekonečná vizionářka

Po ukončení rodičovské dovolené jsem se rozhodla věnovat se plně již výhradně fyzioterapii. Založila jsem dnešní JS-Fyziopoint a začala s nadšením rozvíjet soukromou ambulanci fyzioterapeuta s vizí pracovat komplexně s uceleným přístupem ke klientovi.

Poslední dva roky jsem pokračovala v péči o klienty ve své ordinaci a současně jsem se jako projektový manažer podílela na implementaci ordinací fyzioterapie do klinik zabývajících se léčbou bolesti. Cílem bylo rozšířit léčbu bolesti o možnosti, které přináší právě fyzioterapie.

O nás podrobně… Jana Slusarčuková - fyzioterapeutka, zakladatelka a nekonečná vizionářka

Při práci se svými klienty vycházím z řady klinicky ověřených metod jako jsou Dynamická Neuromuskulární Stabilizace (DNS) prof. PaedDr. Pavla Koláře, Metoda Ludmily Mojžíšové, Akrální koaktivační terapie PhDr. Ingrid Špringrové Palaščákové a mnoho dalších. V posledních 2 letech kombinuji tyto metody ještě s metodou MFK. Její autorka, PaedDr. Martina Končalová, mě pracovně velmi ovlivnila a byla jedním z impulsů, proč jsem se rozhodla studovat MBA se zaměřením na profesionální koučink. Věřím, že také tyto dovednosti mohou podpořit klienta a fyzioterapeuta při společném hledání cesty ke zdraví.

Spolu s mými kolegy v JS-Fyziopoint & Fyziofit rozvíjíme s neutuchající energií nové vize, představy a plány. Věřím a přeji si, aby i našim klientům, rodinám a přátelům přinesly do života nový náboj a odhodlání pro třeba jen drobnou změnu.

PS: ráda trávím čas sportem, cestováním s rodinou a (i když to není často) také bytím sama se sebou

O nás podrobně… Jana Slusarčuková - fyzioterapeutka, zakladatelka a nekonečná vizionářka

Mgr. Jana Slusarčuková, DiS.

Absolvované kurzy:

● Kurz diagnostiky a terapie postizometrické relaxace měkkých a mobilizačních technik páteře a periferních kloubů
● Certifikovaný kurz fyzioterapeutů v rehabilitační léčbě některých druhů funkční ženské sterility metodou Mojžíšové
● Kurz akrální koaktivační terapie – ACD, ACT I, ACT II, ACT III
● Kineziotaping – I, II a korekce
● Sportovní kurz část „I“, Rehabilitation Prague school DNS
● Sportovní kurz část „II“, Rehabilitation Prague school DNS
● kurz pro instruktory dětských sportovních kroužků DNS
● Kurz Cvičení na velkém míči, s overbally a labilními válci
● Propriofoot Concept
● Algoritmus a management terapie nohou u dětí od 2 do 17 let
● Fyzioterapie v gynekologii a porodnictví
● Odborné školení Použití BTL-6000 TR-THERAPY ve fyzioterapii a sportovní medicíně
● Fyzioterapeutické metody a přístupy v těhotenství a po porodu
● DNS Sportovní kurz část „III“, Rehabilitation Prague school Workshop
● Využití jógy u vertebrogenních poruch
● Nordic Walking
● Kurz DNS FIT KID
● Workshop hormonální jógová terapie
● Metoda MFK (Manuální fyzioterapeutická korekce) všechny části včetně psychosomatiky

Unnamed (kopie)

Lymfatické tejpování

V JSFYZIO využíváme metody, které přinášejí  našim klientům optimální péči. Jednou z nich je i lymfatické tejpování pro podporu lymfatického systému a zlepšení toku lymfy v těle.

Celý článek »