Když léčíme tam, kde to bolí, jsme ztraceni…

Fyzioterapie není jenom o zlepšení bolesti; je to umění obnovy, prevence a rozvoje našeho těla.
Js 32 foto blog

Je to věda, která spojuje znalost anatomie, kineziologie a fyziologie, ale také umění, které vidíme ve zlepšeném pohybu, snížené bolesti a obnoveném zdraví.

Fyzioterapie je o celém systému nikoliv jen o izolovaných částech těla. Spolupracuje s lékařskými obory, pracuje s dětmi, sportovci i lidmi se sedavým zaměstnáním. Pomáhá nejen těm, kteří trpí fyzickými obtížemi, ale i těm, kteří hledají cestu k optimálnímu zdraví a pohodě.

Každý fyzioterapeut je jako detektiv, který hledá stopy k zlepšení. A výsledky? Umožňují nám žít bez bolesti, pohybovat se snadno a dosáhnout toho nejlepšího co nám tělo nabízí.

Profesor Lewit říkal: „…když léčíme tam, kde to bolí, jsme ztraceni“.

A co to znamená pro pacienta? Přijmout fakt, že funkční poruchy v určitém segmentu pohybového aparátu mohou způsobit problémy i v jiných částech těla, které jsou od původního problému daleko. Je důležité brát v úvahu celkový pohled, komplexní souvislosti a uvažovat šířeji.“

Zpracovala: Mgr. Jana Slusarčuková, DiS.

Obrázek whatsapp, 2024-01-17 v 06.17.32_d9bbadc8
Obrázek whatsapp, 2024-01-17 v 06.17.32_bee86689
Js 32 foto blog

Otužování

Otužování, také nazývané jako kryoterapie nebo expozice chladu, nabývá na oblíbenosti jako účinná metoda pro posílení celkového zdraví a vitality. Tato praxe, která zahrnuje pravidelné vystavení těla nízkým teplotám, má hluboké kořeny v různých kulturách po celém světě a je známá pro své mnoho zdravotních a psychologických výhod.

Celý článek »
Img_8129

Těhotenství a terapie podle Mojžíšové

Janu Slusarčukovou jsem vyhledala poté, co se mi zhruba 1,5 roku nedařilo otěhotnět a brala jí jako svojí „poslední šanci“ na přirozené otěhotnění. První syn se nám povedl tzv. na první dobrou, tak jsem nepočítala, že by u druhého otěhotnění měl být nějaký problém, i když jsem částečně počítala s tím, že v 36 letech to nebude třeba hned.

Celý článek »