Manuální lymfatická drenáž (MLD): terapeutická metoda pro zdraví a pohodu

Tato metoda masáže je tak jemná a přitom tak účinná. Vznikla díky lékařskému vizionáři Dr. Emilu Vodderovi ve 30. letech 20. století, který si uvědomil, jaký význam má lymfatický systém pro naše zdraví a pohodu.
Img_20230621_095542

Co tedy MLD přesně je? Jedná se o terapeutickou techniku, která pracuje s lymfatickým systémem v našem těle. Tento systém má klíčovou roli v odvádění lymfy, což je tekutina, která nám pomáhá bojovat s infekcemi a odstraňovat škodlivé látky.

MLD je o jemných, rytmických pohybech prováděných v souladu se směrem lymfatického toku v těle. Odborníci na MLD používají tyto pohyby k odstranění otoků, zánětů a bolesti spojené s hromaděním lymfy v tkáních.

Tato metoda není jen o vzhledu. MLD může také posílit vaši imunitu a pomoci vám snížit stres. Je to jako malý dar pro vaše tělo a mysl.

Na rozdíl od klasických masáží, které cílí na svaly a používají hlubší tlak, je MLD jemnější a zaměřuje se především na lymfatický systém. Je ideální pro ty, kteří trpí otoky, záněty nebo kteří hledají posílení své imunity.

Zpracovala: Marie Bártová

Img_20230621_100426
Img_20230621_100615
Img_8129

Těhotenství a terapie podle Mojžíšové

Janu Slusarčukovou jsem vyhledala poté, co se mi zhruba 1,5 roku nedařilo otěhotnět a brala jí jako svojí „poslední šanci“ na přirozené otěhotnění. První syn se nám povedl tzv. na první dobrou, tak jsem nepočítala, že by u druhého otěhotnění měl být nějaký problém, i když jsem částečně počítala s tím, že v 36 letech to nebude třeba hned.

Celý článek »
Img-20240401-wa0030b

Jaro je tady: Čas vyrazit na kole, na brusle a s walkingovými holemi!

Slunce konečně vítězí nad mraky, květy se probouzejí ze zimního spánku a my? My vytahujeme z garáže kola, kolečkové brusle a nordic walkingové hole. Proč? Protože počasí venku volá po dobrodružství a my jsme připraveni mu vyhovět. Ale pozor, než vykročíme, pojďme si promluvit o tom, co nám naše oblíbené jarní aktivity přináší a na co bychom neměli zapomenout v kontextu zdravého pohybu.

Celý článek »
Unnamed (kopie)

Lymfatické tejpování

V JSFYZIO využíváme metody, které přinášejí  našim klientům optimální péči. Jednou z nich je i lymfatické tejpování pro podporu lymfatického systému a zlepšení toku lymfy v těle.

Celý článek »