Masáže a jejich pozitivní vliv na zdraví

Věděli jste, že masáže mají mnoho pozitivních vlivů na naše zdraví? Masáže jsou účinným nástrojem ke snížení svalového napětí a mohou mít řadu dalších přínosů pro náš celkový stav.
Js 32 foto blog

✔️ Redukce svalového napětí: Masáže pomocí různých technik a tlaku uvolňují napjaté svaly a zlepšují jejich flexibilitu. To nejen snižuje bolest spojenou se svalovým napětím, ale také zvyšuje pohyblivost svalů a kloubů.

✔️ Zlepšení krevního oběhu: Masáže stimulují cirkulaci krve a zvyšují přísun kyslíku a živin do tkání. To posiluje regeneraci a hojení a zároveň usnadňuje vylučování toxických látek z těla.

✔️ Snížení stresu a úzkosti: Masáže mají relaxační efekt a podporují uvolňování hormonu oxytocinu, který snižuje hladinu stresového hormonu kortizolu. Díky tomu se zlepšuje duševní pohoda a snižuje se úzkost.

Img_1130
Img_1147

✔️ Zlepšení spánku: Pravidelné masáže mohou pomoci zlepšit kvalitu spánku tím, že uvolňují svaly, snižují stres a umožňují hlubší a klidnější spánek. 

✔️ Posílení imunitního systému: Masáže zlepšují lymfatický tok a stimulují tvorbu bílých krvinek, které jsou důležité pro obranu proti infekcím a nemocem.

✔️ Zlepšení flexibility a mobility: Pravidelné masáže pomáhají uvolnit svaly a klouby, což vede k větší flexibilitě a pohyblivosti. To je zvláště užitečné v dnešní době, kdy mnozí z nás tráví hodně času před počítačem.

✔️ Zlepšení nálady a duševní pohody: Masáže mají příjemný a relaxační účinek, který zlepšuje náladu a duševní pohodu. Přispívají k relaxaci a snižování příznaků deprese a stresu.

Img_1133
Img_1163

Je ale důležité si uvědomit, že masáže by měly být prováděny profesionály, kteří znají vaše individuální potřeby a zdravotní stav. Pokud hledáte cestu ke zdravějšímu životnímu stylu a chcete si dopřát chvíle relaxace, masáže mohou být tím pravým řešením. Co na to říkáte? 😊

Zpracovala: Marie Bártová

Img_1168
Img_8129

Těhotenství a terapie podle Mojžíšové

Janu Slusarčukovou jsem vyhledala poté, co se mi zhruba 1,5 roku nedařilo otěhotnět a brala jí jako svojí „poslední šanci“ na přirozené otěhotnění. První syn se nám povedl tzv. na první dobrou, tak jsem nepočítala, že by u druhého otěhotnění měl být nějaký problém, i když jsem částečně počítala s tím, že v 36 letech to nebude třeba hned.

Celý článek »
Img-20240401-wa0030b

Jaro je tady: Čas vyrazit na kole, na brusle a s walkingovými holemi!

Slunce konečně vítězí nad mraky, květy se probouzejí ze zimního spánku a my? My vytahujeme z garáže kola, kolečkové brusle a nordic walkingové hole. Proč? Protože počasí venku volá po dobrodružství a my jsme připraveni mu vyhovět. Ale pozor, než vykročíme, pojďme si promluvit o tom, co nám naše oblíbené jarní aktivity přináší a na co bychom neměli zapomenout v kontextu zdravého pohybu.

Celý článek »
Unnamed (kopie)

Lymfatické tejpování

V JSFYZIO využíváme metody, které přinášejí  našim klientům optimální péči. Jednou z nich je i lymfatické tejpování pro podporu lymfatického systému a zlepšení toku lymfy v těle.

Celý článek »