JS FYZIO & Klára

Před šesti lety mě začala občas bolet záda a už ani nevím kde a jak, objevila jsem kurz, zdravá záda. Tam jsem poznala Janu, která na mě mrkla zkušeným okem a poslala mě na ortopedii. Zjistili mi mírnou skoliózu, cvičila jsem a pravidelně chodila na fyzioterapii. Tak šel čas, na kurzy jsem chodila každý rok, cvičení mně pomáhalo a bavilo mě.
Js 32 foto blog (1)
Js komiks

V roce 2019 jsme se začali snažit o mimčo, ale téměř dva roky se nedařilo. Věřila jsem, že se to brzo povede, ale čas utíkal a tak jsem se v květnu 2021 svěřila Janě. Naučila mě cviky podle Mojžíšové a třikrát mobilizovala kostrč. Vstávala jsem ráno v pět a začínala ráno cvičením, večer pro mě končil také cvičením. Hnala mě touha a taky příběhy a zkušenosti žen. 

V červenci jsme navštívili reprodukční kliniku a poté v srpnu ještě jednou. Pan doktor při druhé návštěvě zjistil, že mám zrovna ovulaci, tak jsem neplánovaně podstoupila inseminaci. Užívala jsem si zbytek dovolené a na kliniku úplně zapomněla, cítila jsem se fajn a nečekala, že by se to tak rychle podařilo. A on se stal zázrak! V pondělí 30. srpna 2021 jsem si ráno v rychlosti udělala těhotenský test a těm dvěma čárkám nemohla uvěřit. 

Těhotenství probíhalo celkem fajn, až na první trimestr, kdy mi bylo hodně nevolno. Občas na mě opatrně sáhla Jana. Gynekolog mi ve 30. týdnu řekl, že je malý hlavičkou dost dole, ať odpočívám. Čím více jsem odpočívala, tím mi bylo hůř. Musela jsem se aspoň trochu hýbat, chodit na procházky a občas se protáhnout. Termín jsem měla na začátku května, ale malý se rozhodl přijít na svět v dubnu tři dny před úplňkem. A najednou jsme byli tři. 

Vše bylo v pořádku, jen se pan doktor v porodnici zmínil, že je malý více otočený na levou stranu, ale že by se to mělo spravit. Pediatrička říkala, že je čas, je nedonošený a moc to nechtěla řešit. Mně to ale nedalo, po pár dnech doma jsem zavolala Janě a ta mi poradila dětskou fyzioterapeutku, která k nám přišla dvakrát domů, a když se jí to při druhé návštěvě nezdálo, doporučila nám objednat se k doktorovi Popperovi. Ten syna prohlédl, prohmatal a řekl, že je zdravý a zdravý  bude a ten krk srovnáme. Podle něj byl v břiše asymetricky, a proto ta predilekce hlavičky. 

Za chvíli to bude rok od první návštěvy pana doktora Poppera, nejdříve jsme k němu chodili s malým každý týden a teď už jednou za čtrnáct dnů. Hlavičku má krásně srovnanou a krk odblokovaný. 

Díky zkušenostem, které mám, jsem synův stav hned řešila. V začátcích mateřství šla moje záda do pozadí, i když občas bolela dost. Teď už zase chodím jednou týdně cvičit s Maruškou a také na fyzioterapii k Janě. 

Děkujeme vám s naším malým pohodářem za všechno!       

Dscf7225
Klara_newborn_hk_velke_023
Received_2398757773617003
Received_1255322368733190
Img-20240401-wa0030b

Jaro je tady: Čas vyrazit na kole, na brusle a s walkingovými holemi!

Slunce konečně vítězí nad mraky, květy se probouzejí ze zimního spánku a my? My vytahujeme z garáže kola, kolečkové brusle a nordic walkingové hole. Proč? Protože počasí venku volá po dobrodružství a my jsme připraveni mu vyhovět. Ale pozor, než vykročíme, pojďme si promluvit o tom, co nám naše oblíbené jarní aktivity přináší a na co bychom neměli zapomenout v kontextu zdravého pohybu.

Celý článek »
Unnamed (kopie)

Lymfatické tejpování

V JSFYZIO využíváme metody, které přinášejí  našim klientům optimální péči. Jednou z nich je i lymfatické tejpování pro podporu lymfatického systému a zlepšení toku lymfy v těle.

Celý článek »