JSFYZIO & Eliška, orientační běžkyně, 10 let

Elišku při běhu trápilo píchání v boku a začínal jí skoliotický postoj. Už po měsíci sama Eliška vnímala významné zlepšení.
Js-komiks-eliska2

JSFYZIO & Eliška, orientační běžkyně, 10 let

Ahoj, jmenuji se Eliška, je mi 10 let a běhám orientační běh. Paní doktorka mi při preventivní prohlídce zjistila, že mám skoliotický postoj.

Začala jsem chodit k Janě, aby mě naučila nějaké cviky. Cvičím DNS třeba lyžaře, kočku nebo nějaké cviky vleže. Cvičím skoro každý den, což je hodně náročné a moc mě to nebaví. Ale maminka cvičí se mnou a opravuje mě, tak je to docela fajn. Aspoň máme nějaký čas jenom pro sebe.

První zlepšení přišlo asi za měsíc. Při závodech v orientačním běhu mě dřív často píchalo v boku a musela jsem chvílema chodit pěšky. To se se cvičením postupně lepšilo a teď už mě v boku nepíchá. Naučila jsem se správně dýchat. Mám teď na závodech lepší výsledky, což je super.

Byla jsme nedávno na kontrole v Košumberku a paní doktorka byla moc spokojená, protože mám záda lepší. Takže moc děkuju Janě za její pomoc. Teď už k ní chodím jen na občasné kontroly, aby mi zkontrolovala cviky. Když mám nový cvik, pošlu jí video, jak cvičím doma. Opravuje mě na dálku tak dlouho, než cvik zacvičím správně. Je to dřina, ale stojí to za to!

Zpráva od Eliščiny maminky Petry

JSFYZIO & Eliška, orientační běžkyně, 10 letDobrý den, byla jsem včera s Eli v Košumberku. Mám vás od paní doktorky pochválit. Eli se zlepšila. Dostala jsem poukaz. Zvládneme to s Vámi nebo mám Eli objednat na rehabilitaci? Raději bychom s Vámi 🙂

Děkujeme Elišce i Petře, toto je pro nás největší odměna!

JSFYZIO & Eliška, orientační běžkyně, 10 let

Img-20240401-wa0030b

Jaro je tady: Čas vyrazit na kole, na brusle a s walkingovými holemi!

Slunce konečně vítězí nad mraky, květy se probouzejí ze zimního spánku a my? My vytahujeme z garáže kola, kolečkové brusle a nordic walkingové hole. Proč? Protože počasí venku volá po dobrodružství a my jsme připraveni mu vyhovět. Ale pozor, než vykročíme, pojďme si promluvit o tom, co nám naše oblíbené jarní aktivity přináší a na co bychom neměli zapomenout v kontextu zdravého pohybu.

Celý článek »
Unnamed (kopie)

Lymfatické tejpování

V JSFYZIO využíváme metody, které přinášejí  našim klientům optimální péči. Jednou z nich je i lymfatické tejpování pro podporu lymfatického systému a zlepšení toku lymfy v těle.

Celý článek »