Katka a vytoužená Evelínka

Katku před 6ti lety přivedlo do ordinace fyzioterapeutky doporučení, že někdy i konzervativní terapie může vést k vytouženému miminku. Možná vás její příběh inspiruje i když cesta to nebyla určitě jednoduchá.
Img_8576

Od AU! – bolí mě záda a proč nemůžu otěhotnět, až po WAUUU! – budeme mít miminko ☺️

Co to znamená „být správně vyladěná“, jsem pochopila až po 35.nerozeninách, kdy jsem si malovala krásnou budoucnost, zamilovaná do skvělého bezdětného muže svých snů.

Za sebou jedno manželství se 2 zdravými dětmi, s jejichž početím jsem žádný problém neměla. Ba naopak. Stačilo „půjčit si manželův zubní kartáček“ a děti byly na cestě ☺️. Jenže to mi bylo o 10 let méně. Ale to nic neznamená, myslela jsem si…

Záda mě přece bolela už na střední škole, jak by asi mohla bolest zad souviset s bezproblémovým početím?

Díky kolegovi z práce jsem získala kontakt na fyzioterapeutku Janu Slusarčukovou, která mi ukázala směr a cestu, jak se bez umělého oplodnění, stresu a utrácení spousty peněz dočkat vytouženého malého uzlíčku jménem Evelínka.

Na první setkání s Janou nezapomenu. Vyzařoval z ní klid, jistota a pohoda. Já měla za sebou několik neúspěšných pokusů o umělé oplodnění, protože dle vyšetření lékařů jsme byli v pořádku já i můj muž. Stála jsem před Janou a nemohla si bolestí v bedrech ani sundat boty. Nesmála se, jen prohodila, že tady bude spousta práce. Nedovedla jsem si představit kolik, ona to věděla přesně.

Krásně se poslouchá, když o řešení problémů mluví někdo zasvěcený se spoustou zkušeností a taky vám naslouchá. Najednou mi připadalo přirozené, co mi Jana radí, jak mám cvičit, které bylinky si mám koupit, jak z nich dělat odvar a jak relaxovat a starat se o sebe. Srovnat, procvičit a protáhnout tělo, dát zpátky vše, co nebylo na svém místě, srovnat svaly kolem kostrče a hlavně žít bez bolesti. Pak se dostaví uvolnění těla i duše.

A ono to všechno do sebe zapadlo a zafungovalo!!! Po půl roce intenzivního správného domácího cvičení metody podle Ludmily Mojžíšové a pod dohledem mojí fyzioterapeutky, pití odvaru z bylinek, relaxaci a pozitivního myšlení, jsme se dočkali Waauu ☺ pozitivního těhotenského testu bez umělého oplodnění!!!!

Evelínce je dnes 6 let. V jsfyzio cvičíme obě a jsme spokojené.

Katka a Evelínka

Img_20161019_144616
Img_8575
Img_8129

Těhotenství a terapie podle Mojžíšové

Janu Slusarčukovou jsem vyhledala poté, co se mi zhruba 1,5 roku nedařilo otěhotnět a brala jí jako svojí „poslední šanci“ na přirozené otěhotnění. První syn se nám povedl tzv. na první dobrou, tak jsem nepočítala, že by u druhého otěhotnění měl být nějaký problém, i když jsem částečně počítala s tím, že v 36 letech to nebude třeba hned.

Celý článek »
Img-20240401-wa0030b

Jaro je tady: Čas vyrazit na kole, na brusle a s walkingovými holemi!

Slunce konečně vítězí nad mraky, květy se probouzejí ze zimního spánku a my? My vytahujeme z garáže kola, kolečkové brusle a nordic walkingové hole. Proč? Protože počasí venku volá po dobrodružství a my jsme připraveni mu vyhovět. Ale pozor, než vykročíme, pojďme si promluvit o tom, co nám naše oblíbené jarní aktivity přináší a na co bychom neměli zapomenout v kontextu zdravého pohybu.

Celý článek »
Unnamed (kopie)

Lymfatické tejpování

V JSFYZIO využíváme metody, které přinášejí  našim klientům optimální péči. Jednou z nich je i lymfatické tejpování pro podporu lymfatického systému a zlepšení toku lymfy v těle.

Celý článek »